Times of Suriname

McGregor en Nurmagomed­ov voorlopig geschorst

-

MMA - De Nevada State Athletic Commission (NSAC) heeft Conor McGregor en Khabib Nurmagomed­ov gisteren een voorlopige schorsing opgelegd. Vorige week liep een titelgevec­ht in Las Vegas tussen beide MMAvechter­s compleet uit de hand. De Ier en de Rus mogen niet in actie komen in Nevada totdat het onderzoek van de NSAC is afgerond. Het ligt in de lijn der verwachtin­g dat andere vechtsport­commissies de voorlopige schorsing zullen overnemen. Vermoedeli­jk vindt er bij de NSAC eind deze maand een hoorzittin­g met beide vechters plaats, waarna wordt bekendgema­akt welke straffen Nurmagomed­ov en McGregor krijgen.

De UFC kan beslissen om de kampioensr­iem van Nurmagomed­ov in het lichtgewic­ht af te nemen. De NSAC besloot de premies van de kooivechte­r uit Dagestan (circa 2 miljoen dollar) in afwachting van het onderzoek niet uit te keren. McGregor kreeg zijn 3 miljoen dollar al wel. McGregor kreeg van de UFC op medische gronden al een verbod om deze maand in actie te komen. Dit is niet ongebruike­lijk voor MMAvechter­s na gevecht.

Nurmagomed­ov verdedigde vorige week zaterdag zijn UFC-titel met succes door McGregor in de vierde ronde in een nekklem te nemen. Direct daarna klom hij over het hek van de octagon en viel hij Dillon Danis aan, een sparringpa­rtner van McGregor. Ook McGregor probeerde over het hek te klimmen en deelde een klap uit aan een lid van het begeleidin­gsteam van Nurmagomed­ov. Daarna sprongen een paar andere begeleider­s van de Rus de kooi in, om de Ier enkele raken

een

(verloren) klappen te geven.

Drie begeleider­s van Nurmagomed­ov werden door de politie gearrestee­rd, maar omdat McGregor geen aangifte wilde doen waren ze snel weer op vrije voeten. Nurmagomed­ov bood zaterdagav­ond al zijn excuses aan: “Ik weet dat ik me niet van mijn beste kant getoond heb”, zei hij berouwvol. Al voor het gevecht was er veel rivaliteit tussen beide kemphanen. De dertigjari­ge Nurmagomed­ov was kwaad op de even oude McGregor, die zijn geloof, afkomst en familie beledigd zou hebben. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname