Times of Suriname

Brazilië wint oefenwedst­rijd

-

VOETBAL - Brazilië sloot gisteravon­d zijn derde oefenwedst­rijd sinds het WK met een overwinnin­g af. Na eerdere zeges op de Verenigde Staten en El Salvador werd er in het King Saud University Stadium dankzij doelpunten van Gabriel Jesus en Alex Sandro met 0-2 gewonnen van Saudi-Arabië.

De Goddelijke Kanaries begonnen met een voorhoede bestaand uit Neymar, Philippe Coutinho en Gabriel Jesus met flink wat vuurkracht aan het vriendscha­ppelijke treffen in Riyad en de eerste goede kansen van de wedstrijd waren dan ook voor de bezoekers. Na 24 minuten spelen dachten de Braziliane­n dan toch te mogen juichen, maar een doelpunt van Gabriel Jesus werd afgekeurd wegens buitenspel. De spits had op slag van rust echter meer geluk en na een slimme steekbal van Neymar kon hij zijn land op voorsprong zetten. Brazilië verdubbeld­e de marge nog bijna voor de onderbreki­ng maar een scorende Coutinho werd eveneens teruggeflo­ten, wegens buitenspel. Tite koos ervoor om Lucas Moura in de rust in te brengen voor Fred en de aanvaller van Tottenham Hotspur dacht tien minuten na de onderbreki­ng een strafschop te verdienen. Scheidsrec­hter Danny Makkelie weigerde echter mee te gaan in de Braziliaan­se protesten. Salman Al Faraj zorgde daarna ook voor gevaar voor het doel van Ederson, maar zijn poging verdween langs de verkeerde kant van de paal. In de slotfase bleef het op het inbrengen van Walace, Arthur en Richarliso­n voor Casemiro, Coutinho en Gabriel Jesus na lang rustig, maar de VAR zorgde vlak voor tijd toch nog voor een opvallend moment. Een charge van doelman Mohammed Al Owais leek in eerste instantie onbestraft te blijven, totdat Makkelie de beelden bestudeerd­e en alsnog een rode kaart trok. Met een man meer kon Alex Sandro diep in blessureti­jd op aangeven van Neymar de 0-2 nog binnen koppen. (VI)