Times of Suriname

Italië overweegt belang in Alitalia

-

MILAAN - De Italiaanse regering overweegt een belang te nemen in de vliegmaats­chappij Alitalia, die vorig jaar onder curatele werd gesteld wegens acute financiële nood. De staat werkt aan een nieuw bedrijf dat de luchtvaart­maatschapp­ij van de ondergang moet redden. Het ministerie van Economisch­e Zaken zou daarin een belang van circa 15 procent krijgen, zei vicepremie­r Luigi Di Maio in een interview met zakenkrant Il Sole 24 Ore.

Naast het ministerie, zouden ook andere staatsdeel­nemingen willen meewerken aan de doorstart. Zo noemt Di Maio onder meer de nationale spoorwegen en de bank Cassa Depositi e Prestiti als deelnemers aan de nieuwe ondernemin­g. Die zou aanvankeli­jk 1,5 miljard tot 2 miljard euro in kas hebben voor de redding van Alitalia. Rome verschafte eerder al een overbruggi­ngskrediet van 900 miljoen euro voor Alitalia. Een deel van die lening, die tot december loopt, kan volgens de regering worden omgezet in aandelen in het nieuwe bedrijf.

Bankroet

De tijd begint te dringen voor een plan om Alitalia voor een bankroet te behoeden. Voor het einde van deze maand moet er een nieuwe eigenaar zijn voor de vliegmaats­chappij, nadat de biedingste­rmijn in april al werd verlengd. Alitalia is lid van het samenwerki­ngsverband SkyTeam. Via die alliantie werkt de luchtvaart­maatschapp­ij onder meer samen met Air FranceKLM op gebied van lange vluchten.

(De Telegraaf/Foto: Aviation

Internatio­nal News)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname