Times of Suriname

Harper wordt jongste persoon die alle vijftig Amerikaans­e staten heeft bezocht

-

Het leukste van het web Het vijf maanden oude meisje Harper Yeats is waarschijn­lijk de jongste persoon ooit die binnenkort alle staten van Amerika bezocht zal hebben. Het baby’tje is met haar ouders Cindy Lim en Tristan Yeats bezig aan een vier maanden durende roadtrip. Doel: alle staten van de VS bezoeken. De Australisc­hCanadese familie hoopt volgende week haar doel te bereiken met het binnenrijd­en van de laatste staat op het lijstje: Vermont.

Met het bereiken van Vermont wordt de vijf maanden jonge Harper het jongste lid van de ‘All Fifty States Club’, een informele club mensen die alle vijftig staten van de VS al heeft aangedaan. Haar ouders hopen dat de lange trip voor hun dochter de start is van “een leven vol zelfvertro­uwen en nieuwsgier­igheid”.

Harpers ouders Cindy en Tristan komen oorspronke­lijk uit Canberra in Australië en wonen al drie jaar in Canada. Door de jaren heen brachten ze regelmatig bezoekjes aan de VS, maar het idee om alle staten in een keer te doen, werd pas geboren nadat dochter Harper in hun leven kwam. “We wilden altijd al eens alle staten van de VS bezoeken, maar het was nooit de bedoeling om dat in een keer te doen”, zegt papa Tristan, die de ambitieuze reis ook op Instagram vastlegde. “Pas toen we hoorden van de fameuze ‘All Fifty States Club’ kregen we het idee dat Harper misschien wel het jongste groepslid ooit zou kunnen worden.”

Het koppel gebruikte het moederscha­psverlof van Cindy om op reis te gaan en vertrok toen Harper acht weken was. Volgende week, op 18 oktober, hoopt de familie Vermont, de laatste staat op het lijstje, te bereiken. “We hopen dat wanneer Harper later alle foto’s ziet en de verhalen hoort, ze het zelfvertro­uwen krijgt dat ze alles kan doen wat ze wil”, zegt trotse moeder Cindy.

(AD/Foto: ABC7)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname