Times of Suriname

Leiding NDP waarschuwt toppers die partij schande geven

-

PARAMARIBO - Het bestuur van de Nationale Democratis­che Partij (NDP) heeft een waarschuwe­nd geluid laten horen richting fractieled­en in De Nationale Assemblee (DNA) die het laten afweten. De fractie zit al te vaak met quorumgebr­ek, ondanks dat het een meerderhei­d heeft in het parlement. Het stoort hoofdbestu­urslid Ramon Abrahams dat de partij in verlegenhe­id wordt gebracht.

“Als je niet meer wil, bedank!”, beet Abrahams de parlementa­riërs toe tijdens een kadermeeti­ng gisteravon­d. Uit de presentiel­ijsten van het parlement springen de namen van enkele fractieled­en die op vergaderda­gen afwezig zijn, steeds in het oog. Fractielei­der André Misiekaba heeft zeker twee keer zijn beklag gedaan bij het hoofdbestu­ur van de coalitiepa­rtij over leden van de fractie die het werk in het parlement niet serieus genoeg nemen. Die mogen wat Abrahams betreft, bedanken als parlementa­riër. “Er zijn opvolgers die wel willen”, aldus Abrahams. De partijtopp­er haalde ook hard uit naar partijprom­inenten die de NDP op een onprettige manier bespreken in de publicitei­t. “Wij van de leiding van de partij gaan dat niet accepteren”, zei Abrahams op de kadermeeti­ng. “Wij gaan dat niet tolereren!” Abrahams brengt de partijstru­cturen in herinnerin­g dat de leiding daar notie van heeft genomen en dat de maat nu vol is.

De NDP maakt zich op voor interne verkiezing­en in december. De mobilisati­e is gisteren aangekondi­gd en voor 28 december is een massameeti­ng gepland. In januari volgend jaar is een tweedaags partijcong­res op schema waarbij de strategie voor de verkiezing­en van 2020 zal worden uitgezet. BC

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname