Times of Suriname

Pick-up SLM gebruikt voor vervoer drugs

-

PARAMARIBO - Bij de behandelin­g van de 63 kilo drugszaak waarvoor Palmita W, Mario L, Steven P, Marino K, Melvin D, Eugene G, John W, Humphrey K, Pedro B, Brian D, Vinay C en Valentino S zich moeten verantwoor­den, bleek gisteren dat de drugs in een pick-up van de Surinaamse Luchtvaart­maatschapp­ij (SLM) zijn vervoerd. Een inspecteur, die de leiding had over het onderzoek, getuigde dat deze pick-up nimmer in beeld werd gebracht omdat de SLM meerdere pick-ups heeft.

Het is niet bekend in welke pick-up precies de drugs zijn vervoerd. Volgens de inspecteur zou Valentino S met de pick-up naar de woning van Humphrey K zijn geweest. De drugs zijn vervoerd in de pick-up en vervolgens overgeplaa­tst in een andere auto, maar het is niet bekend waar dit gebeurde. De getuige zegt dat het Bestrijdin­g Internatio­nale Drugssmokk­el (BID)team een partij drugs aantrof op de dubbele bodem van een bagagecont­ainer. Aan de hand van beeldmater­iaal werden verdachten in beeld gebracht en aangehoude­n.

Hij zegt dat de zaak verder rolde na de aanhouding van Humphrey K die eerst ontkende, maar daarna alles uit de doeken deed. Humphrey K meldde zich aan bij de politie. Anderen hadden hem beloofd dat de camera’s op de luchthaven zouden worden uitgeschak­eld. De inspecteur zegt dat hij wel beelden onder ogen kreeg, wat betekent dat de camera’s niet waren uitgeschak­eld.

Lees verder op pagina 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname