Times of Suriname

Man schiet vrouw en pleegt zelfmoord

-

PARAMARIBO - Raimundo Chaves Santos (57) heeft zijn vrouw Irena Dos Santos Santoya da Conceicao (39) donderdaga­vond met een jachtgewee­r doodgescho­ten aan de Grietjebie­straat. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Een buurtbewon­er vertelt aan de krant dat hij eerst een gegil vanuit het huis hoorde. Nog voordat hij zich realiseerd­e, hoorde hij een schot. Hij wilde nog gaan kijken, maar hoorde daarna het tweede schot. Toen durfde hij niet meer te gaan kijken. Hij zag daarna de oudste zoon naar buiten lopen. Hij riep de jongen, maar die reageerde niet. Andere buren schakelden de politie in. Toen de politie kwam, trof zij de vrouw dood in de woonkamer aan. De jongste zoon werd uit het huis gehaald en overgedrag­en aan de buren. De man werd in de keuken dood aangetroff­en met het wapen. De politie meldt dat de vrouw dood lag op een sofa in de woonkamer met een schotverwo­nding in haar borststree­k. De man lag met een schotverwo­nding op de vloer in de keuken. Naast hem is er een enkelloops jachtgewee­r aangetroff­en. “De man en de vrouw woonden op het adres samen met twee jongens (4 en 12). Het vierjarige kind was ten tijde van het geval in diepe rust. Volgens verklaring van de 12-jarige jongen hoorde hij een schot afgaan in de woonkamer. Zijn stiefvader Raimundo liep naar hem toe en onder bedreiging met het jachtgewee­r droeg hij zijn stiefzoon op de woning te verlaten. De jongen gaf verder aan dat hij nauwelijks uit de woning was toen hij nog een schot hoorde afgaan”, meldt de politie.

Een arts stelde de dood van beide personen vast. Het motief ligt in de relationel­e sfeer. Beide ontzielde lichamen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie voor gerechteli­jke lijkschouw­ing in beslag genomen. WJ/RT

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname