Times of Suriname

Neef ontkent seks met nichtje

-

PARAMARIBO - Jardijo A ontkende gisteren dat hij seksuele handelinge­n pleegde met zijn nichtje. Volgens hem woont hij alleen.

Het nichtje woonde bij de moeder van Jardijo A. De verdachte verklaart dat als hij naar zijn ouderlijke woning ging, hij met zijn moeder sprak. Daar zag hij het meisje. Volgens hem pleegde hij nimmer seksuele handelinge­n met het meisje. Het is hem niet bekend dat het meisje ooit alleen thuis was. De rechter hield Jardijo A, die juridische bijstand krijgt van raadsman Hedley Derby, voor dat zijn moeder zegt dat het slachtoffe­r soms wel alleen thuis was. De verdachte denkt dat iemand het meisje ertoe overhaalde om hem te beschuldig­en. Hij vermoedt dat een tante van hem dit kan hebben gedaan of een ander familielid. Hij beweert reeds zes maanden in voorarrest te zitten.

Deze zaak kwam aan het rollen toen de leerkracht op school een les behandelde over voortplant­ing. Er werden bepaalde opmerkinge­n in de klas gemaakt. In de pauze ging het meisje naar de leerkracht en vertelde dat haar neef dezelfde handelinge­n met haar pleegde. De onderwijze­res vertelde dit aan het schoolhoof­d dat de politie inschakeld­e. Het meisje vertelde meermalen te zijn misbruikt. Uit een geneeskund­ig onderzoek blijkt dat het meisje geen maagd meer is. Zij vertelde de politie dat het geslachtsd­eel van haar neef een puist had waarmee zij een bugru bedoelt. Bij onderzoek bleek dat de neef daadwerkel­ijk een bugru heeft aan zijn geslachtsd­eel. Op de zitting kon het kind zich niet meer herinneren over de puist. Op 3 december wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname