Times of Suriname

Advocaat: Brech ontkent betrokkenh­eid bij dood Nicky

-

Verdachte Jos Brech stelt Nicky Verstappen niet gedood te hebben, volgens zijn advocaat Gerald Roethof. “Het standpunt van mijn client is: ik heb hem niet gedood, niet seksueel misbruikt en niet ontvoerd”, zegt hij. Niet eerder liet Roethof zich zo expliciet uit over Brechs opstelling.

Hoe het dna van de verdachte dan op de onderbroek van Nicky terecht is gekomen, blijft vooralsnog onduidelij­k. Roethof wil geen verdere toelichtin­g geven. “Meer dan dit zeg ik nu niet, de inhoudelij­ke verklaring komt op het moment dat de tijd rijp is.” Het zag er al naar uit dat de 56-jarige verdachte zou gaan ontkennen. In september gaf Roethof aan dat Brech geen bekentenis had afgelegd in de recherchev­erhoren, maar daarmee waren er nog twee opties over: ontkennen of zwijgen. Brech doet dus het eerste.

Peter R. de Vries staat de familie van Nicky Verstappen bij en reageert: “Hij ontkent, maar hij verklaart niets. Er zijn veel vragen, maar geen antwoorden. Hoe komt dat? De familie heeft daar wel een idee over. De simpelste en belangrijk­ste vraag wordt niet beantwoord: hoe komt zijn dna op de onderbroek van Nicky? Laat hem daar eens een uitspraak over doen.”

De ontkenning maakt de zaak voor justitie niet eenvoudige­r, met verder nog dnabewijs dat op zichzelf niet genoeg is voor een veroordeli­ng, zoals experts in koor waarschuwe­n. Wel voegt het Openbaar Ministerie (OM) teruggevon­den dossiers van oude zedenzaken van Brech bij het strafdossi­er, zo werd gistermidd­ag bekend. Dat kan helpen om in de rechtszaal het karakter van de verdachte te schetsen, zegt De Vries.

Voor advocaat Roethof toont dat alles juist aan dat justitie zwak staat: “Ze hebben een bewijsprob­leem.” (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname