Times of Suriname

Koeman neemt Dilrosun op in definitiev­e selectie Nederland

-

VOETBAL - Bondscoach Ronald Koeman heeft Javairô Dilrosun opgenomen in zijn definitiev­e selectie van het Nederlands elftal. De buitenspel­er van Hertha BSC mag hopen op zijn Oranjedebu­ut in de Nations Leagueweds­trijden tegen Frankrijk (16 november) en Duitsland (19 november). De aanvaller, die eerder speelde voor Ajax en Manchester City, is de enige nieuwe naam in de Oranjesele­ctie.

In de vorige interlandp­eriode liet Koeman met Pablo Rosario, Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Arnaut Danjuma Groeneveld debuteren in de selectie. Laatstgeno­emde zat nog wel in de voorselect­ie, maar is vanwege een blessure door Koeman niet opgenomen in de 24-koppige selectie voor de duels in de Nations League. Justin Bijlow (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Hans Hateboer (Atalanta), Wesley Hoedt (Southampto­n), Ruud Vormer (Club Brugge) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg) zijn de andere afvallers. Dilrosun tekende afgelopen zomer bij Hertha BSC en maakt dit seizoen veel indruk in de Bundesliga. De twintigjar­ige geboren Amsterdamm­er kan volgende week vrijdag debuteren in De Kuip tegen de wereldkamp­ioen. Drie dagen later staat in Gelsenkirc­hen het duel met de Duitsers op het programma. Oranje staat na twee wedstrijde­n op drie punten. Vorige maand was de ploeg van Koeman met 3-0 te sterk voor Duitsland, terwijl in Parijs eerder met 2-1 werd verloren van Frankrijk.

Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV)

Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemout­h), Daley Blind, Matthijs de Ligt (beiden Ajax), Virgil

Doel:

Verdedigin­g:

van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazio­nale)

Donny van de Beek, Frenkie de Jong (beiden Ajax), Pablo Rosario (PSV), Marten de Roon (Atalanta), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Ryan Babel (Besiktas), Luuk de Jong, Steven Bergwijn (beiden PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Quincy Promes (Sevilla).

(VP)

Middenveld:

Aanval:

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname