Times of Suriname

Emery bevestigt nieuwe dreun

-

VOETBAL - Arsenal plaatste zich donderdaga­vond na een 0-0 gelijkspel tegen Sporting Portugal voor de knock-outfase van de Europa League. Toch overheerst­e somberheid bij de Londenaren, die in de eerste helft Danny Welbeck kwijtraakt­en met een zware blessure. Trainer Unai Emery vreest hem geruime tijd kwijt te zijn.

Welbeck kwam verkeerd terecht na een luchtduel en werd op het veld behandeld door de medische staf van Arsenal. Daarna werd hij per brancard weggedrage­n en naar het ziekenhuis gebracht. Het lijkt erop dat hij zijn enkel heeft gebroken. In de tweede helft raakten The Gunners bovendien nog Stephan Lichtstein­er kwijt, die zich eveneens blesseerde.

‘De blessures zijn het slechte nieuws van deze avond’, sprak Emery na afloop van de wedstrijd. ‘We denken dat het bij Danny om een serieuze blessure gaat. Het is zijn enkel, hij heeft iets gebroken in zijn enkel. Deze blessure valt Danny zwaar, en ons ook. Het valt iedereen zwaar. De spelers hadden het er ook moeilijk mee, ze hebben het gezien.’

Ook Petr Cech schrok van het uitvallen van zijn teamgenoot, die in het verleden al veel te kampen heeft gehad met blessurele­ed. “Het zag er ernstig uit, niet prettig om naar te kijken. In gedachten zijn we bij hem, en ook bij Lichtstein­er”, gaf Cech aan. Lichtstein­er viel een kwartier voor tijd uit en liet zich vervangen door Ainsley Maitland-Niles. Hij heeft waarschijn­lijk een spierbless­ure opgelopen. Middenveld­er Alex Iwobi laat aan BT Sport weten dat het mentaal niet makkelijk was om verder te spelen na de aftocht van Welbeck. “Maar soms is dat ook onderdeel van de sport. Danny heeft veel blessurele­ed meegemaakt. We wensen hem het beste en zullen ons best doen om hem aan te moedigen en te motiveren voor zijn terugkeer”, aldus Iwobi.

Welbeck heeft, sinds zijn entree bij Arsenal in 2014, al vaak aan de kant gestaan. In zijn eerste seizoen in Londen miste hij de nodige wedstrijde­n door een scheenbeen­blessure, gevolgd door knieproble­men en een knieoperat­ie het jaar erop. Vorig seizoen hielden een heupblessu­re en liesklacht­en hem nog eens elf wedstrijde­n aan de kant. Het contract van Welbeck bij Arsenal loopt na dit seizoen ten einde. (AD)

 ??  ?? Danny Welbeck kreunt van de pijn, nadat hij verkeerd terechtkwa­m. (Foto: AD)
Danny Welbeck kreunt van de pijn, nadat hij verkeerd terechtkwa­m. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname