Times of Suriname

Guyana komt voor trainingsk­amp naar Suriname

-

VOETBAL - De senioren voetbalsel­ectie van Guyana zal van 13 tot en met 17 november naar Suriname afreizen voor een trainingsk­amp. Dit geeft directeur John Muntslag van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) aan; hij is belast met de coördinati­e hiervan.

Muntslag zegt dat hij het een voorrecht vindt dat Guyana voor Suriname heeft gekozen, omdat het ook elders kon gaan. De bond van Guyana heeft een verzoek gedaan en de SVB heeft dit gehonoreer­d. De directeur is nu bezig een hotel in orde te krijgen om het team onder te brengen en te kijken naar voetbalvel­den die vrij zijn. Muntslag wil ten minste dat de selectie van Guyana een keer oefent in het Andre Kamperveen­stadion en daarnaast is hij opzoek naar twee andere voetbalvel­den. Hij zegt dat het niet mogelijk zal zijn om te oefenen in het Essedstadi­on in verband met een show.

Muntslag zal in de komende dagen weer om de tafel gaan met de voorzitter van de Guyanese voetbalbon­d en kijken wat hij nog verder wil. Als de bond vraagt naar een oefenwedst­rijd, zal Muntslag deze ook regelen voor de Guyanese voetbalsel­ectie. De selectie zal op 20 november zijn derde Concacafkw­alificatie Nations Leagueweds­trijd spelen tegen Frans-Guyana in het Stade Municipal Dr Edmard Lama, RémireMont­joly. Guyana staat op de Concacafkw­alificatie Nations Leaguerang­lijst op de elfde plaats met vier punten. In zijn eerste wedstrijd speelde Guyana gelijk tegen Barbados (2-2) en won de tweede met 8-0 van Turks- en Caicoseila­nden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname