Times of Suriname

Disney boekt winst van 2 miljard euro in derde kwartaal

-

NEW YORK - Walt Disney heeft afgelopen kwartaal 2 miljard euro winst geboekt. De totale omzet steeg met 12 procent tot 12,5 miljard euro. Disney boekte vooral succes met de attractiep­arken en een aantal succesvoll­e films. De parken trokken over de hele wereld meer bezoekers. Ook gaven ze meer uit dan vorig jaar. Daarnaast brachten de succesfilm­s AntMan and the Wasp en Incredible­s 2 veel geld in het laatje. Televisie is tegenwoord­ig het belangrijk­ste onderdeel van het bedrijf. Ook daar was sprake van groei, geholpen door betere verkopen van televisiep­rogramma’s en extra inkomsten die van abonnees van betaalzend­er ABC naar Disney vloeiden. Het was het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar van het bedrijf. In de laatste twaalf maanden bedroeg de omzet 52,2 miljard euro. Dat is een stijging van 8 procent. De jaarwinst ging met 40 procent omhoog naar 11 miljard euro.

Topman is tevreden met de cijfers

Topman Robert Iger is erg tevreden met de cijfers. Hij spreekt van een recordomze­t. Ook benadrukt hij dat Disney momenteel hard werkt aan het afronden van de overname van het leeuwendee­l van branchegen­oot 21st Century Fox.

Door die megadeal ter waarde van ruim 62 miljard euro komen bekende filmreekse­n als Avatar en XMen in handen van Disney, dat ook al de rechten van Star Wars en films van Marvelstud­io’s bezit. Daarnaast gaat de deal om een groot aantal televisiez­enders van Fox. Door die onderdelen van Fox in te lijven, hoopt Disney sterker te staan in de concurrent­ieslag met streamingd­iensten als Netflix. (De Telegraaf/Foto: attentiont­oretail)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname