Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1959 - In Londen wordt de Nederlands­e Corine Rottschäfe­r gekroond tot miss World. 2007 - De Belgische piloot Jacques Wilmart is, na een kort verblijf in een Tsjadische gevangenis (in verband met de Ark van Zoë), terug in België.

Politiek

1674 Nederland draagt officieel NieuwNeder­land over aan de Britten. De nieuwe naam wordt New York.

1989 - De val van de Berlijnse Muur (nacht van 9 op 10 november).

Wetenschap en technologi­e

1885 Demonstrat­ie van de eerste motorfiets door bouwer Gottlieb Daimler.

1970 - Lancering van de Russische USSR Loenik 17/Lunokhod 1 (maanlander met maanwagen). Bestemming: Maan.

Geboren

1969 - Ellen Pompeo

Ellen Kathleen Pompeo (Everett, 10 november 1969) is een Amerikaans actrice. Ze werd in 2007 genomineer­d voor een Golden Globe voor haar hoofdrol als Dr. Meredith Grey in de televisies­erie Grey’s Anatomy. Hiervoor won ze datzelfde jaar een Satellite Award en samen met alle acteurs een Screen Actors Guild Award. Tijdens haar periode in Miami had Pompeo een relatie met mode-fotograaf Andrew Rosenthal. In november 2007 trouwde ze in het geheim met haar verloofde Chris Ivery, met wie ze in 2009 een dochter kreeg. Hierop volgde in 2014 nog een dochter en in 2016 een zoon. Deze laatste twee kinderen via draagmoede­rs. (Foto: Deadline)

1986 - Josh Peck

Joshua (Josh) Michael Peck (New York, 10 november 1986) is een Amerikaans­e acteur, cabaretier en zanger. Peck begon met acteren aan het einde van de jaren negentig. Hij verkreeg bekendheid bij het jonge publiek door zijn optredens in The Amanda Show en in films als Snow Day, Mean Creek en Max Keeble’s Big Move. Hij is echter voornameli­jk bekend door zijn rol als Josh Nichols in de serie Drake & Josh, samen met Drake Bell. (Foto: yousense)

 ??  ?? Ellen Pompeo
Ellen Pompeo
 ??  ?? Josh Peck
Josh Peck

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname