Times of Suriname

Decoraties in verband met 43 jaar Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid

- Enkele gedecoreer­den worden gefelicite­erd door president Desi Bouterse, gisteren bij de decoratiep­lechtighei­d die werd gehouden in de Congreshal.

PARAMARIBO - In het kader van 43 jaar Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid heeft president Desi Bouterse gisteren 136 bijzondere Surinamers gedecoreer­d in de Congreshal. In zijn toespraak gaf de president aan dat alle gedecoreer­den een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeli­ng van de samenlevin­g. Dit wordt volgens het staatshoof­d beschouwd als actief burgerscha­p, wat anderen ook aanspoort om hetzelfde te doen voor het welzijn van Suriname. Aan het einde van zijn toespraak bedankte hij alle personen voor hun bijzondere inzet.

Sporter Tosh van Dijk werd als een van de jongste personen benoemd tot Ridder in de Ere Orde van de Palm. Voor hem is het een grote motivatie om door te gaan met zijn carrière. De 24-jarige Taekwondok­ampioen wil als boodschap aan de jongeren meegeven dat zij zich moeten bezighoude­n met sport en nooit hun dromen moeten opgeven. Monique Pool werd voor haar werk met de stichting Green Heritage Fund Suriname benoemd tot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster. Pool is al bijkans dertien jaar betrokken bij de stichting, die zich voornameli­jk bezighoudt met behoud van een groen en schoon Suriname. Volgens Pool is het een groot moment in haar carrière om deze decoratie te ontvangen. Daarnaast is zij nu meer dan ooit gemotiveer­d om de stichting een nog groter platvorm te geven, om zodoende meer jongeren bij te betrekken. Dansdocent Madhoerie Jagmohan van Dansschool Madhoerie Suriname, werd voor haar meer dan twintig jaar lange inzet om de Indiase danskunst in Suriname tot ontwikkeli­ng te brengen, gedecoreer­d in de Eremedaill­e in Goud in de Ere Orde van de Gele Ster. “Ik voel mij vereerd om deze onderschei­ding van de Staat Suriname te ontvangen. Ik ben de grondlegge­r van de Bharata Natyam-danskunst in Suriname en heb het Surinaamse kind in de afgelopen twintig jaar altijd vooropgest­eld en daarbij met alle liefde en passie de Indiase danskunst in Suriname verder tot ontwikkeli­ng gebracht. Ik zal mij hiervoor blijven inzetten.” Ook Anand Pherai, voorzitter van de Sportveren­iging Houttuin en bestuursli­d van de Stichting Uitvaartdi­enst Uitkijk, kreeg de Eremedaill­e in Goud in de Ere Orde van de Gele Ster. De voorzitter zegt zeer vereerd te zijn met zijn decoratie. Vooral zijn werk op sociaal en maatschapp­elijk gebied doet hij uit liefde voor Suriname. Districtsc­ommissaris Mike Nerkust van Paramaribo­Noordoost werd samen met Renate Wouden-Bhugwandas­s, voorzitter van de Bond Belangenbe­hartiging voor Gepensione­erden uit Overheidsd­ienst benoemd tot Officier in de Ere Orde van de Palm. MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname