Times of Suriname

Zoon stak auto vader in brand

-

PARAMARIBO - Dwight L (33) stak de auto van zijn vader in brand. Ook dreigde hij zijn vader met een schaar te doden. De rechter legde hem conform de eis van officier van justitie Mirella van Dijk zes maanden voorwaarde­lijke celstraf op, met een proeftijd van twee jaar. Zij gelastte de onmiddelli­jke invrijheid­stelling van de man.

De vader verklaarde dat zijn zoon hem vroeg om afgezet te worden in Brownsweg. Hij vroeg hem om te wachten, maar dat kwam niet goed over bij Dwight L. De zoon stak toen de wagen van zijn vader in brand. De vader wilde gisteren met een brief de zaak intrekken.

Omdat de zaak reeds was afgeroepen werd die op de zitting verder afgehandel­d. De vader zou meerdere malen zijn bedreigd door Dwight L. Hij vertelde voor het eerst een dergelijk gedrag van Dwight L te hebben meegemaakt, toen hij de wagen in brand stak.

Dwight L zei dat hij dit nooit meer zal doen. Hij verklaarde bij de politie dat hij twee tot drie maanden niet goed werd uitbetaald door zijn vader voor wie hij diesel transporte­erde. Hij wilde op een gegeven moment afgezet worden aan de Brownsweg. De vader, die een machine ging repareren, vond hem vrijpostig. Hij maakte een poging om de zoon te klappen, waarna de zoon een schaar nam en hem bedreigde. Tijdens de woordenwis­seling wilde de vader dat hij moest weggaan. Uit wraak en ontevreden­heid stak hij de auto in brand. Hij betuigde spijt. Hij weet dat hij de auto niet in brand mocht steken.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname