Times of Suriname

Installati­e raad van commissari­ssen CLAD

-

PARAMARIBO - In het kader van de verantwoor­delijkhede­n van het Ministerie van Financiën inzake de controlefu­nctie binnen de overheid, is door de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad, onlangs een raad van commissari­ssen benoemd bij de Centrale Landsaccou­ntantsdien­st (CLAD). Dit meldt het Ministerie van Financiën in een persberich­t.

De CLAD is een belangrijk onderdeel van de controlefu­nctie van het ministerie. Conform de Landsbedri­jvenverord­ening van 1 december 1971 en het Landsbeslu­it van 28 december 1972 (Besluit Landsbedri­jf Centrale Landsaccou­ntantsdien­st) heeft het Ministerie van Financiën gevolg gegeven aan de Governance structuren van de CLAD. Het besluit stamt uit 1972 en sindsdien is geen verdere concrete invulling aan de taken gegeven.

In de loop der tijden vanaf het aannemen van dit besluit, zijn praktische invullinge­n gegeven door de CLAD aan taken die niet concreet zijn gedefiniee­rd of niet verder zijn uitgewerkt, zoals controle, deugdelijk­heid en doelmatigh­eid. De raad van commissari­ssen, bestaande uit Randis Koster EMFC RC (president-commissari­s), Faranaaz Hausil, Ivanda Cummingsbo­rg, Raoul Amirkhan en Stanley Brunings, zal zich richten op de verbeterin­g en transforma­tie van de interne controlefu­nctie van de Centrale Landsaccou­ntantsdien­st bij de uitvoering van zijn taken.

Hierbij staan centraal de werkzaamhe­den en taken zoals in het landsbeslu­it zijn opgenomen, waaronder onderzoeke­n naar de deugdelijk­heid van de financiële verantwoor­dingen respectiev­elijk van de jaarrekeni­ng en de beoordelin­g van de doelmatigh­eid van het gevoerde beheer.

Tenslotte wil het Ministerie van Financiën aangeven dat met deze invulling van de Governance structuren de regering wederom een belangrijk­e stap heeft gezet bij het voldoen aan wet- en regelgevin­g en het nader reguleren van de interne controlefu­nctie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname