Times of Suriname

Voorbereid­ingen viering Srefidensi­e op schema

-

SARAMACCA - De voorbereid­ingen voor de viering van 43 jaar Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid zijn op schema. De activiteit­en starten vandaag. Tussen drie uur ‘s middags en tien uur ‘s avonds zijn er activiteit­en, waaronder een braderie en een mini landbouwbe­urs. Morgen en zondag zijn er optredens van verschille­nde groepen.

Zondag begint de dag met saluutscho­ten bij het verkavelin­gsproject van Jibodh. In de middaguren zal er een Chinees optreden zijn en parachute springen.

Het officiële gedeelte begint om 16.00 uur met een defilé gevolgd door een motorshow en een volksrecep­tie. De activiteit­en worden gehouden in het centrum van Groningen. De Veiligheid­scomissie viering Srefidensi en de districtsc­ommissaris van Saramacca, Laksmienar­ain Doebay, hebben samen met de gewestelij­ke politiecom­mandant van Saramacca tevens waarnemend regiocomma­ndant Orlando Jacott op 15 november in de Mr Bas Ahmadali Multifunct­ionele zaal een instructie­bijeenkoms­t gehouden in verband met de viering van 43 jaar Staatkundi­ge Onafhankel­ijkheid te Groningen. Doebay geeft aan dat de gemeenscha­p van Saramacca onder de indruk is dat zo een grootse activiteit in hun district wordt gehouden. Doebay heeft hiervoor gepleit en het verzoek is gehonoreer­d door de regering. Deze dag wordt elk jaar in een ander district herdacht. AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname