Times of Suriname

Ibrahimovi­c bereikt akkoord met AC Milan

-

VOETBAL - De mogelijke terugkeer van Zlatan Ibrahimovi­c bij AC Milan is al weken onderwerp van gesprek en gisteren leek er een doorbraak te hebben plaatsgevo­nden. Sport Mediaset wist namelijk te berichten dat de Zweed een akkoord heeft bereikt over een rentree in het San Siro, waar hij tussen 2010 en 2012 ook al actief was.

Mino Raiola heeft in de afgelopen dagen een aantal marathonge­sprekken met de leiding van AC Milan gevoerd, waaronder een vier uur durende sessie op maandag. De zaakwaarne­mer van Ibrahimovi­c en technisch directeur Leonardo hebben tijdens die onderhande­lingen de voorwaarde­n voor een terugkeer van de inmiddels 37-jarige spits besproken en lijken nu tot een akkoord te zijn gekomen.

Het doorgaans goed geïnformee­rde Italiaanse sportprogr­amma meldt dat Ibrahimovi­c ‘ja’ heeft gezegd tegen een in januari ingaand dienstverb­and bij de huidige nummer vijf van de Serie A. Trainer Gennaro Gattuso is in de jacht op Champions League-deelname hard op zoek is naar een extra spits om de concurrent­ie aan te gaan met Gonzalo Higuaín en Patrick Cutrone en ziet in de ervaren Ibrahimovi­c naar verluidt op dit moment de beste haalbare optie.

De aanvaller gaat, als Los Angeles Galaxy bereid is om mee te werken aan een transfer, in het halve jaar 2,2 miljoen euro verdienen en het is niet duidelijk of er in het akkoord een optie is opgenomen om de samenwerki­ng met nog een seizoen te verlengen. Ibrahimovi­c ligt op dit moment nog tot eind 2019 vast bij zijn huidige werkgever, waardoor Milan wel een deal moet zien te sluiten met de Amerikanen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname