Times of Suriname

Modric getipt voor Ballon d’Or

-

VOETBAL - Voormalige Real Madrid-aanvaller Predrag Mijatovic denkt dat Luka Modric dit jaar de grootste kanshebber is op de ‘Ballon d’Or’. De oud-speler verwacht dat de Kroatische middenveld­er spelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo onder zich gaat houden in de verkiezing van France Football voor beste speler ter wereld. Als Modric de Ballon d’Or wint, betekent het een einde van een tijdperk, want de afgelopen tien jaar ging de prestigieu­ze award telkens naar Messi of Ronaldo. Mijatovic denkt dat Modric de speler is die hegemonie van Messi en Ronaldo kan doorbreken. De Kroaat heeft een geweldig seizoen achter de rug, voor zowel club als land. “Er is maar één kandidaat voor de Ballon d’Or en dat is Luka Modric”, aldus Mijatovic in gesprek met Cadena SER. “Ik denk dat hij gaat winnen, aangezien hij ook al werd uitgeroepe­n tot de beste speler op het WK en in de Champions League, en omdat hij ook tot ‘FIFA’s Best’ werd gekozen. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik denk dat Luca de beste kans heeft om te winnen.”

Momenteel zijn er officieel nog dertig kanshebber­s in de race voor de titel van de beste voetballer van het jaar. Op 3 december zal in Parijs de Ballon d’Or worden uitgereikt. Volgens diverse media, waaronder La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport en La Stampa maken Messi en Ronaldo dit jaar geen kans. De laatste drie kanshebber­s zouden Modric, Kylian Mbappé en Raphaël Varane zijn. (VP)

 ??  ?? Luca Modric, middenveld­er van Real Madrid, is de grootste kanshebber op de Ballon d’Or. Dit zegt voormalige Real Madrid-aanvaller Predrag Mijatovic. (Foto: Goal)
Luca Modric, middenveld­er van Real Madrid, is de grootste kanshebber op de Ballon d’Or. Dit zegt voormalige Real Madrid-aanvaller Predrag Mijatovic. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname