Times of Suriname

Gorré teleurgest­eld in Rijssel

-

VOETBAL Bondscoach Dean Gorré van de nationale voetbalsel­ectie van Suriname is teleurgest­eld in Stefano Rijssel. De aanvaller van de nationale selectie heeft woensdagav­ond zonder toestemmin­g van Gorré en de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) gekozen om voor StyxKG uit te komen, in de playoffs van de hoofdklass­e van de Surinaamse Zaalvoetba­lbond tegen Mengao.

Gorré geeft aan dat hij verrast was toen hij hoorde dat Rijssel zaalvoetba­l heeft gespeeld zonder in gesprek te gaan met hem of de SVB. De bondscoach zegt dat hij met het bestuur van de SVB zo snel mogelijk een gesprek zal voeren omtrent deze zaak en waarschijn­lijk zullen er sancties getroffen worden tegen de aanvaller. Rijssel is tot nu toe twee keer uitgekomen in de kwalificat­iereeks van de Nations League, tegen British Virgin Islands en Jamaica. Gorré geeft aan dat hij in beide wedstrijde­n uitstekend had gespeeld en na de wedstrijd tegen Bristh Virgin Islands werd hij zelfs benoemd tot de ‘Man of the Match’. De bondscoach vindt het jammer dat Rijssel niet voor het nationaal belang heeft gekozen. Rijssel gaf zelf aan in een persconfer­entie na het duel tegen British Virgin Islands dat hij tijdelijk stopt met zaalvoetba­llen. Hij meende dat hij zich alleen zou focussen op voetbal en de nationale selectie, maar woensdagav­ond bleek niets waar te zijn.

De spelers van de nationale selectie zitten nu bij hun eigen clubs, maar in maart speelt de selectie de laatste wedstrijd van de kwalificat­iewedstrij­d voor Nations League tegen Saint Kitts and Nevis. Waarschijn­lijk zal Rijssel dan niet geselectee­rd worden voor dit duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname