Times of Suriname

Cijfers DEME bepalen resultaten Ackermans

-

ZWIJNDRECH­T - De resultaten over het derde kwartaal voor Ackermans & van Haaren zullen afhangen van de prestaties van DEME en de private banking-tak. Dit stelde analisten vooraf aan de cijferupda­te van vandaag.

Volgens ABN AMRO zag Ackermans & van Haaren haar resultaten in de eerste jaarhelft onder druk staan door de participat­ie CFE en meer bepaald diens dochter DEME. Volgens de analisten is het nu afwachten of CFE haar jaardoelst­elling zal kunnen halen. De problemen kwamen voornameli­jk door de achterstan­d in het afleveren van nieuwe schepen. Volgens analist Bart Cuypers zal CFE de draad weer oppikken na een zwakke eerste jaarhelft, dankzij een sterk orderboek. De groepsomze­t zou volgen hem in het derde kwartaal op 953 miljoen euro komen, voor het grootste deel afkomstig van baggeraar DEME.

Wat de private banking tak van Ackermans & van Haaren betreft denkt ABN AMRO dat analisten na de resultaten hun verwachtin­gen neerwaarts zullen bijstellen. Dit komt in de eerste plaats door de correctie op de beurzen. Volgens ABM AMRO heeft Ackermans & van Haaren de sectorgeno­ten binnen de private banking de laatste tijd overtroefd, waardoor het aandeel wat duurder oogt. Hierdoor en ook door de lagere koers van CFE lijkt het koersdoel van 125,00 stilaan te optimistis­ch, stelden de analisten. (Beursduive­l)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname