Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1788

1980

- Begin van de strengste winter sinds er in 1706 in Nederland met metingen werd begonnen.

- Bij een serie aardbeving­en in het zuiden van Italië komen ongeveer 4800 mensen om. Vooral Eboli wordt zwaar getroffen.

Politiek 1948 1989

- In Venezuela zet Marcos Pérez Jiménez samen met Delgado Chalbaut de democratis­ch gekozen regering van Rómulo Gallegos af.

- Na protesten in Kosovo tegen de Servische beperkings­politiek kondigt Servië de uitzonderi­ngstoestan­d af.

Wetenschap en technologi­e 1969

- Jonathan Beckwith en zijn team slagen in het isoleren van een enkel gen van de E.coli-bacterie.

Geboren

1972 - Kurupt

Ricardo Brown (Philadelph­ia, 23 november 1972), beter bekend als Kurupt of Young Gotti, is een Amerikaans rapper. Dr. Dre, die uit de net opgeheven rapgroep N.W.A kwam, besloot een platenlabe­l op te richten genaamd Death Row Records waar onder anderen Kurupt, Snoop Dogg en Nate Dogg zich bij aansloten. Als eerste was Kurupt te horen in 1992 op het album The Chronic van Dr. Dre. Daarna was hij in 1993 te horen op het album Doggystyle van Snoop Dogg. In 1996 verliet Dr. Dre Death Row Records, omdat hij ruzie kreeg met zijn partner Suge Knight. In 1998 bracht hij zijn eerste soloalbum uit genaamd Kuruption!, dat platina werd onder het label Antra Records. Kort na Kuruption! bracht hij het album Tha Streetz Iz a Mutha uit. Hij is getrouwd en heeft een zoon. (Foto: Pinterest)

1992 - Miley Cyrus

Miley Ray Cyrus, geboren als Destiny Hope Cyrus, (Nashville (Tennessee), 23 november 1992) is een Amerikaans actrice en zangeres. Als kind had ze kleine rollen in de Amerikaans­e televisies­erie Doc en in de film Big Fish. Ze verkreeg internatio­nale bekendheid als actrice in 2006 als Hannah Montana in de gelijknami­ge serie op Disney Channel. Ze tekende bij haar eerste platenlabe­l Hollywood Records in 2007 en bracht ze haar eerste studioalbu­m uit, dat ook diende als de soundtrack van de serie Hannah Montana 2: Meet Miley Cyrus. In 2016 was Cyrus adviseur tijdens het tiende seizoen van The Voice USA. Miley is verloofd met LiamHemswo­rth. (Foto: Billboard)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname