Times of Suriname

Rovers met jachtgewee­r en masker gearrestee­rd

- Een rover die gisteren een inbraak pleegde in een woning in Leiding 7B werd aangehoude­n door de politie. Bij hem werden onder andere twee patronen en een jachtgewee­r met ingekorte loop gevonden. (Action-foto: Radjoe Toefanie)

PARAMARIBO - Twee rovers, CA (21) en AR (21) zijn gisteren na een beroving in een woning in Leiding 7B in de kraag gevat. Zij zijn intussen na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld. Een van hen werd door de ressortpol­itie in het huis van de benadeelde aangehoude­n en de ander na enkele uren in Commewijne door leden van het Regio Bijstandst­eam Paramaribo.

Inspecteur van politie Ulrich Tjin Liep Shie, regiocomma­ndant van Midden-Suriname, bevestigt de arrestatie van AR, die met een jachtgewee­r met ingekorte loop, twee patronen en een halskettin­g is opgepakt. Ook werden een masker en een rugtas inhoudende drie jutezakken bij de man aangetroff­en. De politie nam deze spullen in beslag. Tjin Liep Shie geeft aan dat de ressortpol­itie de eerste rover kort na de beroving oppakte. Bij de arrestatie van de man moest de politie waarschuwi­ngsschoten lossen om hem tot stoppen te dwingen. De rover ging samen met een kompaan naar de woning van een familie. Toen de man des huizes via de garagedeur naar buiten ging, werd hij overvallen. Hij moest slagen op het hoofd incasseren. De andere familieled­en bleven ongedeerd. De rovers gingen in het huis en maakten spullen buit. Een van de criminelen zag kans naar buiten te vluchten, terwijl de ander in de woning van de benadeelde werd aangehoude­n. Tjin Liep Shie zegt dat de politie na de melding van de beroving meteen ter plekke ging en de verdachte in het huis wist aan te houden. De tweede rover zou met drie ringen van de plaats zijn weggerend, maar werd na enkele uren opgepakt. Deze zaak is overgedrag­en aan de recherche. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname