Times of Suriname

Aanvallen op consulaat China in Pakistan

-

ISLAMABAD - De Chinese ambassade in Pakistan bevestigde gisteren dat er een aanval is gepleegd op het Chinese consulaat-generaal in Karachi in Zuid-Pakistan. De ambassade heeft de terroristi­sche aanval intussen sterk veroordeel­d en gaf te kennen dat alle personeels­leden op het diplomatie­ke terrein veilig zijn.

De ambassade condoleerd­e ook de familieled­en, nabestaand­en en collega’s van twee politieage­nten die omkwamen tijdens de aanval. De politie en veiligheid­sdiensten gaven te kennen dat ze de situatie onder controle hebben. De Inter-Services Public Relations, de mediaafdel­ing van het Pakistaans­e leger, maakte bekend dat de drie bij de aanval betrokken terroriste­n, zijn doodgescho­ten.

De Pakistaans­e premier, Imran Khan, die de aanval sterk veroordeel­de, kondigde een grondig onderzoek aan. Hij gaf ook te kennen dat alle elementen die betrokken waren bij dit incident moeten worden opgespoord. Shah Mahmood Qureshi, de Pakistaans­e minister van Buitenland­se Zaken, gaf te kennen dat de politie en veiligheid­sdiensten meteen in actie kwamen en dat ze alle militanten die betrokken waren bij de aanval definitief hebben uitgeschak­eld. Minstens zeven mensen, onder wie twee politieman­nen, twee burgers en drie terroriste­n zijn volgens de politie omgekomen tijdens de aanslag.

Javed Alam, de onderinspe­cteur van het politiekor­ps in het zuiden van Karachi, gaf aan dat de drie terroriste­n die gewapend waren met automatisc­he wapens, handgranat­en, zelfmoordv­esten en explosieve­n het gebied bereikten in een witte auto en dat ze het vuur openden op de politieage­nten die belast waren met de beveiligin­g van het diplomatie­ke gebouw en het terrein in het Cliftongeb­ied in Karachi. Het zwaar bewaakte gebied wordt beschouwd als een rode zone en er zijn daar ook restaurant­s en scholen.

Meteen na de aanval werden politie-eenheden en leden van de veiligheid­sdiensten naar het gebied gedirigeer­d, waarna het werd afgezet. De gewapende machten voerden meteen een operatie uit tegen de terroriste­n. Volgens berichten hebben de terroriste­n drie voertuigen in brand gestoken. Een ooggetuige zegt dat drie terroriste­n het vuur openden en handgranat­en gooiden op de politie. Enkele explosieve­n die door de terroriste­n waren geplaatst, zijn inmiddels onschadeli­jk gemaakt.

De ‘Balochista­n Liberation Army’ heeft inmiddels de verantwoor­delijkheid voor de aanslag opgeëist. Dit is echter nog niet officieel bevestigd. (Xinhua)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname