Times of Suriname

Burgers teleurgest­eld in Ashanti-koning

-

PARAMARIBO - Diverse burgers waren gisteren teleurgest­eld, nadat zij getogen waren naar het beeld van Kwakoe om koning Otumfuo Osei Tutu II van het Ashanti-koninkrijk in Ghana te bewonderen. De vorst heeft samen met president Desi Bouterse een krans gelegd bij het standbeeld van Kwakoe.

“Ik had gedacht dat de man zijn verontschu­ldigingen zou aanbieden aan het Surinaamse volk want zijn stam had de mensen verkocht en tot slaaf gemaakt”, aldus een van de bezoekers. De mensen waren teleurgest­eld dat het geheel zo snel is verlopen zonder dat de koning een woord heeft gesproken, maar alleen een krans heeft gelegd.

De meeste mensen dachten dat de koning een toespraak zou houden voordat hij de kransleggi­ng zou doen, maar dat was echter niet het geval. Anderen waren ook teleurgest­eld over het feit dat de kransleggi­ng eerder heeft plaatsgevo­nden dan was gepland, waardoor zij Otumfuo Osei Tutu II niet hebben kunnen zien.

Een teleurgest­elde vader geeft aan dat hij zijn twee kinderen speciaal naar de stad heeft gebracht om de Ashanti-koning te zien en vindt het jammer dat de kinderen de man niet eens goed hebben kunnen zien. Hij dacht dat de koning eerst een korte toespraak zou houden en uitleggen wat zijn bezoek aan Suriname te betekenen heeft en waarom hij kransen legt bij de verschille­nde monumenten. De Ashanti-heerser heeft gisteren ook nog samen met het staatshoof­d kransen gelegd bij het monument van Mama Sranan en bij het Plein van 10 oktober 1760.

 ??  ?? Koning Otumfuo Osei Tutu II van het Ashanti-koninkrijk in Ghana en president Desi Bouterse kort na de kransleggi­ng bij het beeld van Kwakoe. (Foto: Johan de Randamie)
Koning Otumfuo Osei Tutu II van het Ashanti-koninkrijk in Ghana en president Desi Bouterse kort na de kransleggi­ng bij het beeld van Kwakoe. (Foto: Johan de Randamie)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname