Times of Suriname

Kluivert onder de indruk van De Rossi

-

VOETBAL - Justin Kluivert is alweer een aantal maanden actief bij AS Roma en hij heeft zijn plek bij i Gialloross­i inmiddels aardig weten te vinden. De negentienj­arige aanvaller deelt geregeld het veld met grote namen als Edin Dzeko, Aleksandar Kolarov en Javier Pastore, maar is het meest onder de indruk van de aanwezighe­id van clubicoon Daniele De Rossi.

“Hij is erg belangrijk voor mij. Voordat ik hiernaarto­e kwam, stuurde hij mij al een berichtje waarin hij mij verwelkomd­e, vertelde dat hij blij was met mijn komst en zei dat hij niet kon wachten om met mij samen te spelen. Dit heeft mij enorm gemotiveer­d. Hij is binnen en buiten de lijnen echt een fenomeen en het is een eer om met hem samen te kunnen spelen”, meldt Kluivert. Dat De Rossi de Engelse taal machtig is, helpt enorm in de gesprekken tussen de twee: “Daarom praat ik ook veel met hem. Het is moeilijk, maar ik denk dat ik over een maand of twee ook in het Italiaans kan spreken.” Kluivert werd begin vorige maand tegen Viktoria Pilzen de jongste doelpunten­maker ooit namens AS Roma in de Champions League en dat vervult de aanvoerder van Jong Oranje met trots: “Het was prachtig, perfect, iets ongelofeli­jks. Ik wist van tevoren niets over het record, maar na de wedstrijd begon iedereen erover op Instagram. Het is ongeloofli­jk om zo herinnerd te worden in de toekomst”, gaat hij verder.

Roma staat in het miljardenb­al momenteel met negen punten, hetzelfde aantal als koploper Real Madrid, op de tweede plaats in de groep en de Koninklijk­e is dinsdag in het Stadio Olimpico de eerstvolge­nde tegenstand­er. Kluivert acht zijn team niet kansloos tegen de bekerhoude­r: “Ik denk dat Roma eerste kan worden in de groep. Ik droom ervan om in elke wedstrijd te scoren en dus ook in deze. Iedereen moet bang zijn als ze bij ons op bezoek komen, ik ben benieuwd hoe het af gaat lopen.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname