Times of Suriname

Kanté langer bij Chelsea

-

VOETBAL - N’Golo Kanté en Chelsea gaan langer met elkaar door. De Engelse topclub maakte gisteren bekend dat de Fransman een nieuw vijfjarig contract heeft getekend op Stamford Bridge. De 27-jarige verdedigen­de middenveld­er ligt hierdoor tot medio 2023 vast bij the Blues. De vorige verbinteni­s van de 36-voudige internatio­nal liep af in de zomer van 2021. Volgens diverse Engelse media verdient Kanté met zijn nieuwe contract de komende vijf jaar 326 duizend euro per week.

Kanté maakte in de zomer van 2016 voor circa 38,5 miljoen euro de overstap van Leicester City naar Chelsea en is sindsdien een vaste waarde bij de club uit Londen. Hij speelde een sleutelrol in de behaalde landstitel in zijn eerste seizoen bij Chelsea. “Ik ben blij dat ik mijn tijd bij Chelsea verlengd heb”, schrijft de middenveld­er in een reactie op de clubwebsit­e. “Ik heb hier al twee prachtige jaren achter de rug en hoop dat er nog meer moois aan zit te komen. Sinds mijn overstap heb ik mezelf verbeterd als speler. Ik heb mezelf kunnen uitdagen en prijzen gewonnen waarvan ik nooit had durven dromen dat ik die zou winnen. Ik houd van de stad, de club en ben blij dat ik hier de komende jaren zal blijven.” Kanté droeg al 105 keer het shirt van Chelsea en was driemaal trefzeker. “We zijn enorm verheugd dat N’Golo een nieuw contract heeft getekend en zijn toekomst op lange termijn aan Chelsea verbonden heeft”, aldus Marina Granovskai­a. “Toen we hem aantrokken, wisten we dat we te maken kregen met een speciale speler. Maar hij heeft iedereen verbaasd met zijn onvermoeib­are spel. Buiten het veld is hij een toegewijde profession­al en een bescheiden persoon, ondanks het feit dat hij wereldkamp­ioen is en tweevoudig winnaar van de Premier League. We kijken uit naar nog vijf jaar met N’Golo in het hart van het Chelsea-middenveld.” (VP)

 ??  ?? N’Golo Kanté en Chelsea gaan langer met elkaar door. De Engelse topclub maakte gisteren bekend dat de Fransman een nieuw vijfjarig contract heeft getekend op Stamford Bridge. (Foto: Goal)
N’Golo Kanté en Chelsea gaan langer met elkaar door. De Engelse topclub maakte gisteren bekend dat de Fransman een nieuw vijfjarig contract heeft getekend op Stamford Bridge. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname