Times of Suriname

Guardiola moet plannen aanpassen

-

VOETBAL - Manchester City moet het nog tien tot twaalf weken zonder Benjamin Mendy doen. Manager Pep Guardiola heeft het slechte nieuws over de linksback gistermidd­ag bevestigd. De Fransman is onlangs in Barcelona onder het mes gegaan vanwege een knieblessu­re en heeft nog een flinke revalidati­eperiode voor de boeg. Ervan uitgaande dat Mendy in februari pas weer inzetbaar is, mist hij nog liefst twaalf Premier Leagueweds­trijden.

De blessure van Mendy is voor Guardiola extra vervelend, omdat de linksbackp­ositie in de breedte waarschijn­lijk het zwakst bezet is. Oleksandr Zinchenko is het meest logische alternatie­f, maar hij is van nature meer een middenveld­er. Hetzelfde geldt voor Fabian Delph, de andere logische optie voor de Catalaan. Guardiola heeft verder de mogelijkhe­id om Aymeric Laporte naar de flank te schuiven, maar de Fransman is van de centrumver­dedigers het meest zeker van zijn plek in het hart van de defensie.

Guardiola legde vorig seizoen, toen Mendy met een kruisbandb­lessure aan de kant stond, al eens uit dat de afwezighei­d van de Fransman verstrekke­nde gevolgen heeft voor zijn speelplan, zelfs met het oog op zijn aanvalslin­ie. Met de linksback binnen de lijnen wordt vaker gekozen voor een rechtsbeni­ge linksbuite­n en dat heeft ook consequent­ies voor de spitsen. Guardiola: “Als Mendy fit is, dan kan hij de buitenbaan bezetten en kan de buitenspel­er naar binnen. Fabian Delph kan dat niet. Zonder Mendy moet Leroy Sané het breed houden. Daarom kunnen Gabriel Jesus en Agüero niet met elkaar spelen.” Manchester City gaat vandaag in de Premier League op bezoek bij West Ham United. De koploper van Engeland heeft na twaalf speelronde­n een voorsprong van twee punten op Liverpool. (Nusport)

 ??  ??
 ??  ?? Manager Pep Guardiola moet Benjamin Mendy tien tot twaalf weken missen. (Foto: Nusport)
Manager Pep Guardiola moet Benjamin Mendy tien tot twaalf weken missen. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname