Times of Suriname

Feyenoord mist Van Persie

-

VOETBAL - Robin van Persie ontbreekt morgen bij de thuiswedst­rijd van Feyenoord tegen FC Groningen. De aanvoerder is nog niet hersteld van een spierbless­ure. Het is de bedoeling dat Van Persie maandag de groepstrai­ning hervat. Hij richt zich op de topper tegen PSV van volgende week in De Kuip.

Voor de interlandp­eriode kon de 35-jarige aanvaller, die aan het eind van dit seizoen een punt achter zijn indrukwekk­ende carrière zet, ook al niet meespelen in de uitwedstri­jd tegen Heracles Almelo (0-2-zege). Van Persie is met zes treffers clubtopsco­rer bij Feyenoord. Met 22 doelpunten in 11 competitie­duels komen de Rotterdamm­ers niet heel makkelijk tot scoren dit jaar. PSV (43 treffers) en Ajax (37 treffers) zijn veel vaker trefzeker. Feyenoordt­rainer Giovanni van Bronckhors­t kan zondag wel over Nicolai Jörgensen beschikken. De Deense spits maakte pas één doelpunt in zeven wedstrijde­n dit seizoen. Jeremiah St. Juste is nog altijd geschorst en zal ook tegen Groningen vervangen worden door Bart Nieuwkoop.

Na de duels met Groningen en PSV speelt Feyenoord voor de winterstop nog de inhaalweds­trijd tegen VVV-Venlo (thuis) en tegen FC Emmen (uit) en Fortuna Sittard (thuis) in de Eredivisie. “Willen we deze competitie nog iets, dan moeten we tot de winterstop een honderdpro­centscore neerzetten”, zei Van Bronckhors­t gisteren. Feyenoord staat met een wedstrijd minder gespeeld dertien punten achter de nog ongeslagen koploper PSV. Ajax heeft acht punten meer dan de ploeg uit Rotterdam. FC Groningen won de laatste twee duels in de Eredivisie en bezet na twaalf duels de zestiende plaats op de ranglijst.

(Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname