Times of Suriname

Barcelona twijfelt over De Jong

-

VOETBAL - FC Barcelona is volgens Marca niet meer zo zeker van de komst van Frenkie de Jong. Omdat Paris Saint-Germain en Manchester City bereid lijken om veel hogere bedragen op tafel te leggen, kijkt de Catalaanse grootmacht naar alternatie­ven. Pablo Fornals van Villarreal zou op het lijstje staan.

Barcelona hoopte De Jong te lokken met het vooruitzic­ht om samen te spelen met Lionel Messi, maar de financiële spierballe­ntaal van zowel PSG als City zorgt volgens Marca voor onzekerhei­d in Camp Nou. De Barça-directeur kijkt daarom naar alternatie­ven. Fornals, dit seizoen de grote uitblinker bij Villarreal, zou één van de opties zijn.

De afgelopen dagen zouden er vanuit Barcelona nieuwe contacten zijn gelegd met de kamp-Fornals. Met een ontsnappin­gsclausule van 25 miljoen euro is de 22-jarige middenveld­er van Villarreal in elk geval een stuk goedkoper dan De Jong. “Eenvoudig en strategisc­h zeer interessan­t”, noemt Marca de potentiële deal.

Fornals, die in de afgelopen interlandp­eriode debuteerde voor Spanje, wordt een echt serieuze optie als De Jong onhaalbaar blijkt. PSG en City hebben de prijs van de Ajax-middenveld­er ver opgedreven met hun interesse. Een andere optie is Adrien Rabiot. De Franse middenveld­er, die over een aflopend contract beschikt bij Paris SaintGerma­in, zou zelf graag naar Barça willen verkassen. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname