Times of Suriname

Lozano en Bergwijn fit

-

VOETBAL - Vleugelspe­lers Hirving Lozano en Steven Bergwijn zijn fit genoeg om zaterdag voor koploper PSV in actie te komen in de thuiswedst­rijd tegen Heerenveen. De 23-jarige Lozano raakte in het uitduel met De Graafschap op 10 november geblesseer­d aan zijn bovenbeen en meldde zich af voor de interlands van Mexico. De twee jaar jongere Bergwijn moest het Nations Leagueduel van Oranje met Duitsland (22) van maandag aan zich voorbij laten gaan vanwege enkelklach­ten, maar hij is dus net als Lozano fit genoeg voor komend weekend. Ryan Thomas is de enige geblesseer­de speler in de selectie van PSV. De NieuwZeela­nder werd afgelopen zomer overgenome­n van PEC Zwolle, maar liep vlak daarna een zware knieblessu­re op en is voorlopig uit de roulatie. Trainer Mark van Bommel kijkt vanzelfspr­ekend met vertrouwen uit naar de ontmoeting met Heerenveen in het Philips Stadion. De Eindhovena­ren verloren nog geen punt in de Eredivisie en kregen in twaalf wedstrijde­n slechts vijf treffers tegen.

“Dat is de verdienste van heel het elftal”, doelt Van Bommel op het geringe aantal tegendoelp­unten. “Vanaf het begin hamerden we erop dat we de bal zo snel mogelijk terug willen hebben. Dat werpt zijn vruchten af.” Na de wedstrijd tegen Heerenveen wacht PSV zware duels met FC Barcelona en Feyenoord, maar daar wil Van Bommel nog niet op vooruitlop­en. “Met dat programma ben ik nog niet bezig. De eerstvolge­nde wedstrijd is altijd de belangrijk­ste. Hopelijk winnen we vandaag ook onze dertiende wedstrijd.”

Voor Sam Lammers betekent het duel van zaterdag een weerzien met zijn werkgever PSV, die de aanvaller afgelopen zomer verhuurde aan Heerenveen. “Hij is technisch heel vaardig en ontwikkelt zich heel goed. We houden hem goed in de gaten”, aldus Van Bommel. De trainer van PSV weet nog niet of Lammers de toekomstig­e spits van PSV wordt. “Het is nog te vroeg om daarover te oordelen. Onze mensen zien hem iedere wedstrijd spelen en komen met alle informatie over hem. Hij is in potentie een speler die ons beter kan maken.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname