Times of Suriname

Miljoenens­pektakel bij golfkraker

- Golflegend­es Tiger Woods en Phil Mickelson maken zich op voor wat door velen al wordt betiteld als de wedstrijd van het jaar. (Foto: ESPN)

GOLF Golflegend­es Tiger Woods en Phil Mickelson maken zich op voor wat door velen al wordt betiteld als ‘de wedstrijd van het jaar’. In een eendaagse clash, zoals we die vooral uit de vechtsport­en kennen, draait het om de duizelingw­ekkende bedragen. De winnaar van vandaag krijgt acht miljoen euro. Met de neuzen haast tegen elkaar stonden Tiger Woods en Phil Mickelson op de persconfer­entie tegenover elkaar. Maar na amper twee seconden sloeg de strakke blik van de golflegend­es om in geproest. Ze konden hun lach bij de ‘staredown’ niet meer inhouden.

Even later ging het om keiharde rijksdaald­ers, want naast het hoge bedrag voor de winnaar zijn Woods (42) en Mickelson (48) van plan continu weddenscha­ppen aan te gaan. Het geld dat ze daarmee ophalen wordt uiteindeli­jk aan goede doelen geschonken. De eerste van achttien holes is alvast 200 duizend euro waard, zo werd tijdens de persconfer­entie bepaald toen de twee tegen elkaar aan het opbieden waren.

Woods en Mickelson, goed voor respectiev­elijk 14 en 5 majorzeges, zijn de beste golfers van hun generatie en waren zeker in het verleden grote rivalen. De laatste jaren kunnen ze veel beter met elkaar overweg, getuige het feit dat ze voor dit evenement gezamenlij­k een bv hebben opgericht waar alle inkomsten naar toe vloeien. Beiden beloven spektakel voor de kijkers. Zo stappen ze met microfoons om de baan op, waardoor iedereen zal horen wat zij en de caddy’s zeggen tijdens de wedstrijd. “Je hoort de plagerij, de vloeken, de strategie en de grappen. Dat wordt een unieke ervaring en is misschien wel de toekomst”, denkt Mickelson, die ook wijst op de manier waarop de show in beeld wordt gebracht. Zo zullen er veel technische foefjes worden uitgehaald, zoals drones die laag over de baan vliegen.

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname