Times of Suriname

Coric zet Kroatië op voorsprong

-

TENNIS Borna Coric heeft Kroatië een voorsprong bezorgd tegen Frankrijk in de finale van de Davis Cup. Coric was op de indoorgrav­elbaan in het volgepakte Stade Pierre-Mauroy in Lille in de eerste partij met duidelijke cijfers te sterk voor de Fransman Jérémy Chardy: 62, 75 en 64.

Coric kende een voortvaren­de start en won de eerste twee servicegam­es van Chardy. Daarmee kwam hij op 30 en was de toon gezet. De taaie Coric was duidelijk sterker en de veel slordigere Chardy, die geen enkele servicebre­ak plaatste, kon geen moment aanspraak maken op de zege. De partij die slechts 2 uur en 19 minuten duurde werd in de derde set kort onderbroke­n wegens een heupblessu­re bij Coric, die na de onderbreki­ng snel klaar was met de Fransman. Coric, de nummer 12 van de wereld, heeft dit seizoen pas één partij verloren in de Davis Cup. Hij haalde in de halve finales tegen de Verenigde Staten het beslissend­e punt binnen.

In de tweede partij nemen JoWilfried Tsonga en Marin Cilic het tegen elkaar op. Tsonga, die een groot deel van 2018 langs de kant stond met een knieblessu­re, kreeg de voorkeur boven de veel hoger gerangschi­kte Lucas Pouille. Net als vorig jaar wordt de finale gespeeld in Lille, waar het voetbalsta­dion van Lille OSC is omgebouwd tot een tennisstad­ion. Het is de laatste finale in deze opzet van de Davis Cup. Frankrijk won het landentoer­nooi vorig jaar nog, Kroatië in 2005 de enige keer. (Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname