Times of Suriname

Concacaf League A niet haalbaar voor Suriname

-

VOETBAL - De nationale voetbalsel­ectie van Suriname kan zich niet meer kwalificer­en voor League A van het Concacaf Nations League. Suriname heeft vier punten en kan hierdoor niet meer in de top zes eindigen. Op de kwalificat­ie ranglijst staat Suriname op de zestiende plaats en er is nog een speelronde te gaan.

League A zal gevormd worden met de top zes landen van de kwalificat­ieronde en met Mexico, Costa Rica, Panama, Honduras, United States en Trinidad and Tobago. Gezien Curaçao, Haïti, Canada, Cuba, Jamaica en Martinique al negen punten hebben, is het niet meer mogelijk voor Suriname om deze zes landen meer in te halen op de ranglijst. Echter, Suriname heeft wel een buitenkans om het Gold Cup te halen, maar dan moet Suriname in de top tien eindigen. Om het Gold Cup te halen, moet Suriname zijn laatste wedstrijd winnen en hopen dat de andere landen punten laten liggen. Een ander resultaat dan dat zal maken dat Suriname geen Gold Cup zal spelen.

Suriname staat nu in de zone waarbij de landen in League B zullen uitkomen. League B zal gevormd worden door de landen, die tussen de zevende en de 22ste plaats eindigen in de kwalificat­ieronde. De rest zal uitkomen in League C. Bij een overwinnin­g tegen Saint Kitts en Nevis in maart 2019 zal Suriname zich verzekeren van een League B-status, maar een ander resultaat kan dat wel in gevaar brengen. Saint Vincent and the Grenadines, Grenada en Turks and Caicos Eilanden bezetten de 23ste, 24ste en 25ste plaats en zijn de grootste concurrent­en van Suriname. Deze drie landen hebben drie punten. Een overwinnin­g van deze drie landen en een negatief resultaat van Suriname zal maken dat ons land in League C zal terechtkom­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname