Times of Suriname

Ramos overtrad tweemaal de dopingrege­ls

-

VOETBAL - Sergio Ramos heeft twee keer de antidoping­regels overtreden, zo blijkt uit informatie die in handen is van Football Leaks. De klokkenlui­derswebsit­e meldt dat Ramos na de Champions Leaguefina­le van vorig jaar tegen Juventus positief is bevonden op het gebruik van dexamethas­on, een bijniersch­orshormoon dat vooral wordt gebruikt bij misselijkh­eid, kanker en ernstige ontsteking­en. Het gebruik van dexamethas­on is niet verboden. Het middel mag worden gebruikt als het niet in de eigen competitie (LaLiga) wordt gebruikt en het van tevoren is aangegeven bij de dopingauto­riteiten. Dat laatste is niet gebeurd. De UEFA heeft Real Madrid gewaarschu­wd en heeft besloten om het daarbij te laten.

De tweede

keer

dat

Sergio Ramos de regels overtrad, was in april 2018. Voordat hij een urinetest moest afleggen na de wedstrijd tegen Málaga, ging hij uitgebreid douchen. Dat kan de uitslag beïnvloede­n en is dan ook ten strengste verboden. De dopingcont­roleur waarschuwd­e Ramos, maar de aanvoerder sprong desondanks onder de douche.

Het Spaanse antidoping-agentschap (AEPSAD) liet vijf maanden later aan Real weten dat er geen aanwijzing­en waren dat Ramos de reglemente­n had overtreden. En dus bleef ook een straf van de UEFA uit. Het overtreden van de dopingrege­ls zou kunnen leiden tot een geldboete tot drie ton, een puntenstra­f of verplichte degradatie. De speler in kwestie zou voor maximaal vier jaar geschorst kunnen worden.

(AD)

 ??  ?? Sergio Ramos heeft tot twee keer toe de antidoping­regels overtreden. (Foto: AD)
Sergio Ramos heeft tot twee keer toe de antidoping­regels overtreden. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname