Times of Suriname

Emiraten overwegen clementie voor Hedges

-

ENGELAND - De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) buigen zich over een clementiev­erzoek voor de tot levenslang veroordeel­de Brit Matthew Hedges. Dat meldt de ambassadeu­r van de VAE in Groot-Brittannië, die volgens Britse media zegt goede hoop te hebben dat een “billijke oplossing” kan worden gevonden voor de kwestie. De veroordeli­ng van de academicus heeft de relatie tussen de Emiraten en Groot-Brittannië onder druk gezet. Londen dreigt met maatregele­n als Hedges niet vrijkomt. Minister Hunt van Buitenland­se Zaken heeft volgens Sky News gezegd “nul bewijs” te hebben gezien waaruit zou blijken dat de beschuldig­ingen van spionage kloppen.

Hunt zei dat de Emiraten werken aan een oplossing. VAE-ambassadeu­r Sulaiman Almazroui maakte een dag later bekend dat de familie van Hedges een clementiev­erzoek heeft ingediend. Dat wordt gezien als een mogelijke uitweg voor het Arabische land.

Hedges was eerder dit jaar opgepakt in Dubai, waar hij naartoe zou zijn gereisd voor onderzoek, en is deze week veroordeel­d omdat hij gespioneer­d zou hebben. “Hij is doodsbang dat hij de rest van zijn leven moet doorbrenge­n achter de tralies voor een misdrijf dat hij niet heeft begaan”, zei zijn vrouw Daniela Tejada volgens de BBC. Tejada vertelde dat ze haar man voor het eerst sinds zijn veroordeli­ng weer “vijf minuten” aan de telefoon heeft gehad. Het zou slecht met hem gaan. “Zijn paniekaanv­allen zijn erger geworden, maar hij zei wel dat hij toegang heeft tot een arts.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname