Times of Suriname

Credit Suisse verlaagt koersdoel Umicore

-

ZWITSERLAN­D - Credit Suisse heeft het koersdoel voor Umicore verlaagd van 39,00 naar 35,00 euro met handhaving van het Underperfo­rm advies. Dit bleek gisteren uit een analistenr­apport van de Zwitserse bank.

De analisten van Credit Suisse stelden dat markt is gericht op de groeimogel­ijkheden die grondstoff­en voor batterijen bieden, maar de kosten om schaalverg­roting te bewerkstel­ligen onderschat. Credit Suisse raamt de groeimogel­ijkheden voor Umicore voor deze materialen op 4,4 miljard euro. De neerwaarts­e risico’s voor de koers van het aandeel houden verband met de kans op een hogere schuld dan waar de markt rekening mee houdt en een teleurstel­lende kasstroom op de middellang­e termijn. Credit Suisse zit met een verwachte nettoschul­d van 800 miljoen euro voor dit jaar ruim boven de 600 miljoen euro waar de marktconse­nsus van uitgaat. Ten aanzien van de kasstroom verwacht Credit Suisse dat deze niet eerder dan medio 2020 negatief uitvalt, gebaseerd op de huidige investerin­gsplannen. Op basis hiervan zou Umicore volgens de marktvorse­rs in staat moeten zijn in kathoden een houdbaar marktaande­el van 33 procent te hebben gerealisee­rd. De huidige koers van het aandeel impliceert volgens Credit Suisse echter een marktaande­el van circa 50 procent.

Het marktaande­el van 33 procent vergt volgens Credit Suisse investerin­gen tot 750 miljoen euro per jaar en eventueel een emissie in 2019 of 2020. Credit Suisse acht het niet waarschijn­lijk dat Umicore dergelijke investerin­gsdoelen hanteert gegeven het verhoogde concurrent­ierisico in 2020 door meer concurrent­ie, mogelijk lagere rendemente­n en nieuwe concurrere­nde technologi­eën. Het aandeel Umicore noteerde vrijdag op een groene beurs van Brussel 1,1 procent lager op 38,20 euro.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname