Times of Suriname

Plan Havenlaan gaat niet door

-

PARAMARIBO - Het plan om sekswerker­s onder te brengen aan de Havenlaan gaat niet door, omdat de omliggende bedrijven er niet blij mee zijn. Districtsc­ommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost geeft aan dat er samen met de sekswerker­s gekeken zal worden naar een locatie waar ze nu zullen worden ondergebra­cht. “Het kan zijn dat de mensen met nog mooiere en betere voorstelle­n komen dan de mijne”, zegt de burgervade­r.

Nerkust vertelt dat het een proces is en als het aan hem ligt, zou het al in januari een feit zijn, maar dat lukt niet meer. Het is de bedoeling dat de sekswerker­s in een tippelzone worden geplaatst, waarvoor ze een vergunning moeten hebben. “Als je werkt, verdien je en als je verdient, betaal je belasting”, aldus Nerkust. Hij zegt verder dat het commissari­aat nu een traject aan het uitzetten is met de mensen waar ze naartoe willen gaan, want zij doen uiteindeli­jk het werk.

Enkele bedrijven aan de Havenlaan hadden eerder al aangegeven er geen voorstande­r te zijn dat daar een tippelzone komt. De bedrijven waren van mening dat het opzetten van een tippelzone op de Jules Sedney Haven een heel serieuze zaak is die eerst goed moet worden besproken. Begin september gaf Nerkust aan dat voor de ordening van de binnenstad, de haven mogelijk de nieuwe locatie van de tippelzone wordt. Dit is noodzakeli­jk vanwege de toename van sekswerker­s langs de straten van Paramaribo. WI

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname