Times of Suriname

Mr Huber Stichting heeft hulp nodig

-

PARAMARIBO - De kinderen van de Mr Huber Stichting hebben vanwege hun dubbele beperking wekelijks minimaal drie tot vier behandelin­gen nodig op het gebied van fysiothera­pie, psychologi­e en logopedie. Saliema Jahangier, directeur van de Mr Huber Stichting, zegt dat het steeds moeilijker wordt om de kosten hiervoor te dekken, omdat de Stichting Staatsziek­enfonds (SZF) waar de kinderen verzekerd zijn, slechts een derde deel van de kosten dekt van al deze behandelin­gen.

Het andere deel moeten de ouders van de kinderen zelf betalen, maar de meesten hebben het geld niet om voor de nodige behandelin­gen te betalen. De stichting heeft het daarom op zich genomen om de mogelijkhe­id te bekijken om via subsidie van de overheid de kosten voor behandelin­gen, die de kinderen hard nodig hebben, te delen. Onlangs heeft de stichting subsidie aangevraag­d bij de overheid om de kosten van alle behandelin­gen te dekken, maar tot nu toe heeft zij nog geen antwoord gehad hierop.

Jahangier zegt dat de ongeveer veertig kinderen van de stichting de behandelin­gen hard nodig hebben en dat het betalen ervoor steeds moeilijker wordt. Daarnaast moeten de kinderen twee tot drie keer per dag voorzien worden van melkproduc­ten, omdat die noodzakeli­jk zijn voor de stevigheid van hun botten. De stichting wil de afgeschrev­en rolstoelbu­ssen graag vervangen, zodat de kinderen van het Speciaal Onderwijs geen stagnatie ondervinde­n wanneer de bussen niet meer kunnen rijden. De stichting heeft momenteel vijf rolstoelbu­ssen ter beschikkin­g, maar die zijn dringend aan vervanging toe.

MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname