Times of Suriname

Verdachte diefstal zou hasj kopen

-

PARAMARIBO - Caryl R wordt verdacht van diefstal in een woning. Zijn advocaat betoogde dat de man geen diefstal wilde plegen in het pand, maar daar naartoe ging om hasj te kopen.

De verdachte verklaarde dat hij thuis was toen hij gebeld werd door een neef om langs te komen. Hij ging naar hem toe, maar die belde hem weer op om onderweg hasj te kopen. Hij ontmoette een man die hem naar een woning bracht om de drugs te kopen. De raadsman vindt dat de reden opgegeven door de verdachte niet is geverifiee­rd door de politie. Hij zei dat de naam en het telefoonnu­mmer van de neef bekend zijn bij de politie, maar dat zij geen onderzoek deed. Caryl R bevond zich in het huis van de aangever toen hij werd aangehoude­n. Volgens de aangever werd zijn huis overhoop gehaald en SRD 500 weggenomen. Een getuige zag dat een andere man via de achterzijd­e van het pand van de benadeelde wegrende en dat de verdachte nog in de woning was.

De raadsman zegt dat Caryl R werd aangehoude­n, maar dat de SRD 500 niet bij hem werd aangetroff­en. Volgens hem nam de politie een telefoon in beslag, maar er werd geen uitdraai opgevraagd. De officier van justitie eiste twee jaar celstraf tegen Caryl R. Zij zei dat een buurtbewon­er een geluid bij het pand van de benadeelde hoorde. Ook gaf zij aan dat er geen toestel werd gevonden op de man. Caryl R voerde in zijn laatste woord aan dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Op 11 december doet de rechter uitspraak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname