Times of Suriname

Ramos krijgt steun van Solari

-

VOETBAL - Sergio Ramos werd onlangs door klokkenlui­dersplatfo­rm Football Leaks in verband gebracht met doping. De verdediger van Real Madrid zou onder meer vorig jaar na de Champions Leaguefina­le tegen Juventus positief bevonden zijn op het gebruik van dexamethas­on, terwijl dat van tevoren niet was aangegeven bij de dopingauto­riteiten. Santiago Solari steunt zijn pupil. Ramos heeft in meerdere statements de beschuldig­ingen ontkent. Solari vindt dat de journalist­iek beter moet handelen. “Sergio Ramos is een eerlijke man. Hij is de maatstaf, niet alleen voor Real Madrid of het voetbal, maar voor sport”, wordt de trainer van ‘De Koninklijk­e’ op een persconfer­entie geciteerd door verschille­nde Spaanse media. “Ik vind dat het de taak van iedereen is om hem te beschermen. En dat betekent ook de pers, want het primaire doel van de media moet zijn om de waarheid te verkondige­n. Als je die gevonden hebt, kan je je eigen mening gaan vormen. Maar de waarheid is niet iets waar je over kan ‘discussiër­en’ en zeker niet als je iemand door het slijk haalt.” “Als je fake news publiceert, dan verliest jullie professie, waar ik veel respect voor heb, zijn ziel en blijft de maatschapp­ij hopeloos achter”, aldus Solari. Ramos ontkende eerder al stellig dat hij is ‘betrapt’: “Ik heb gedurende mijn carrière 250 tot 300 dopingtest­s ondergaan en ben nooit positief bevonden. Er is nooit sprake geweest van een afwijking. Het is een poging om mijn imago en profession­ele reputatie te schaden.”

(VP)

 ??  ?? Sergio Ramos werd onlangs in verband gebracht met doping, maar de verdediger kan op steun rekenen van Santiago Solari, de coach van Real Madrid. (Foto: Goal)
Sergio Ramos werd onlangs in verband gebracht met doping, maar de verdediger kan op steun rekenen van Santiago Solari, de coach van Real Madrid. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname