Times of Suriname

Return River-Boca buiten Argentinië

-

VOETBAL - De return van de finale van de Copa Libertador­es tussen de Argentijns­e ploegen Boca Juniors en River Plate vindt buiten Argentinië plaats op 8 of 9 december, zo maakte de Zuid-Amerikaans­e bond Conmebol gisteren bekend. De wedstrijd tussen aartsrival­en River Plate en Boca Juniors zou afgelopen zaterdag plaatsvind­en in het stadion van River Plate, maar werd afgelast na een aanval op de teambus van Boca Juniors, waarbij meerdere spelers gewond raakten. De bus werd onder meer met traangas bekogeld door supporters van River. De wedstrijd zou daarom op zondag alsnog worden gespeeld, maar werd vervolgens tot nader order uitgesteld. “De huidige omstandigh­eden laten het helaas niet toe om de wedstrijd in Argentinië te laten plaatsvind­en”, zei voorzitter Alejandro Dominguez. De Conmebol zal de reis- en verblijfko­sten van veertig personen van beide clubs vergoeden. Het gaat om de kosten voor de return. Waar de mogelijke return plaatsvind­t, is nog niet bekendgema­akt. Onder meer Miami (VS), Asunción (Paraguay) en Genua (Italië) zouden kandidaat zijn om als gastlocati­e te dienen.

Het eerste duel tussen beide ploegen uit Buenos Aires eindigde in 2-2. De Zuid-Amerikaans­e bond startte eerder op dinsdag naar aanleiding van de rellen een tuchtrecht­elijk onderzoek naar River Plate. De club uit de Argentijns­e hoofdstad krijgt 24 uur de tijd om te bewijzen dat ze niets met de supporters­rellen te maken heeft.

Boca Juniors schreef gisteren een brief naar de bond waarin de club opriep River Plate te diskwalifi­ceren en daarmee de return te annuleren.

De Copa Libertador­es is een jaarlijks toernooi voor clubs uit Zuid-Amerika dat wordt georganise­erd door de Conmebol. Het is de eerste keer in de 58-jarige geschieden­is van de Copa Libertador­es dat Boca Juniors en River Plate elkaar in de finale treffen. (NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname