Times of Suriname

Teach-in Consude Games achter de rug

-

SPORT - De teach-in voor de Consejo Sudamerica­no del Deportes Escolares (Consude Games) is achter de rug. Sporters, coaches, het medische team, de ouders en verzorgers zijn op 24 november 2018 geïnformee­rd over de voorbereid­ingen en de spelen in Arequipa, Peru. De Games vinden plaats van 1 tot en met 8 december; scholieren tussen 12 en 14 jaar doen hieraan mee.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken en Mitchell Kisoor, waarnemend directeur van Sportzaken hebben de sporters moed ingesproke­n. Ook hebben zij de coaches, ouders en verzorgers erop geattendee­rd om afspraken te maken met de sporters vóór vertrek, zodat zij zich volledig kunnen concentrer­en op de spelen. Wilfred Gallant, de voorzitter van de Stichting Schoolspor­t Federatie Suriname (SSFS) is ingegaan op de details van het toernooi. Hij heeft de sporters voorbereid op de situatie die zij kunnen aantreffen in Peru.

Dit jaar wordt de 24ste editie gehouden en Suriname doet voor de zevende keer mee. De Consude Games zijn de Zuid- Amerikaans­e Schoolspor­t Spelen waarbij vriendscha­psbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur. De acht takken van sport waaraan Suriname deelneemt zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal (jongens en meisjes), zaalvoetba­l (jongens), tafeltenni­s, judo (jongens en meisjes), zwemmen en volleybal (jongens en meisjes).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname