Times of Suriname

Real Madrid verzekert zich van groepswins­t

- Toni Kroos van Real Madrid wordt op de hielen gezeten door Steve Nzonzi. (Foto: Goal)

VOETBAL - Real Madrid heeft zich in de Champions League verzekerd van groepswins­t. ‘De Koninklijk­e’ won met 0-2 op bezoek bij AS Roma.

Real Madrid en AS Roma kregen nog voor de aftrap leuk nieuws te horen. Beide teams waren door het onverwacht­e 1-2 verlies van CSKA Moskou tegen Viktoria Plzen zeker van overwinter­ing in de Champions League. De Madrilenen en Romeinen telden vooraf elk negen punten. Het werd dus vooral een duel om de groepswins­t in poule G. Dat Real niet in zijn beste periode zit, was in de eerste helft te merken. Thibaut Courtois had in de openingsfa­se niet veel werk, maar tien minuten voor rust moest de Rode Duivel serieus ingrijpen. Courtois hield Patrik Schick met een knappe voetreflex van de 10. Op slag van rust leek de openingstr­effer een feit, maar Cengiz Ünder trapte het leer van dichtbij over het doel van Courtois. De Romeinse supporters konden hun ogen niet geloven. Twee defensieve blunders braken AS Roma meteen na rust zuur op. Robin Olsen trapte slecht uit, nadien kopte Federico Fazio het leer zomaar in de voeten van Gareth Bale. Die laatste twijfelde niet en schoof de 0-1 tegen de touwen.

Die voorsprong gaf de bezoekers duidelijk vertrouwen. De spelers van Santiago Solari duwden het gaspedaal stevig in, waarna Lucas Vázquez na een prima aanval de 0-2 op het bord zette.

De 0-3 hing even in de lucht, maar die viel niet meer. Eindstand: 0-2.

Real is zo zeker van groepswins­t, AS Roma mag als tweede door naar de laatste zestien. Er staat binnen twee weken wel nog één poulewedst­rijd op het programma. De Madrilenen ontvangen CSKA, Roma trekt naar Plzen.

Overige uitslagen:

AEK AthensAjax: 20, Bayern MunchenBen­fica: 51, Hoffenheim­Shaktar Donetsk: 2-3, LyonManche­ster City: 2-2, Juventus-Valencia: 1-0, Manchester United-Young Boys: 1-0.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname