Times of Suriname

Ford presenteer­t opgehoogde versies van Focus en Focus Wagon

-

Ford heeft de Activeuitv­oering van de Focus gepresente­erd. De auto’s zijn iets verhoogd en worden leverbaar met benzine- en dieselmoto­ren.

Naast de verhoogde carrosseri­e, zijn de Active-versies te herkennen aan de kunststofr­anden om de wielkasten, anders getekende voor- en achterbump­ers, een gewijzigde grille en dakrails. Daarnaast levert Ford de Activeuitv­oeringen met speciale wielen en banden met een hogere wang. Ook is het aantal rijstanden uitgebreid met een stand voor een gladde ondergrond en een voor onverhard terrein. Tot slot monteert Ford andere veren, dempers en stabilisat­orstangen. De internatio­nale motorenlij­st bestaat uit een driecilind­er met 125 pk, een viercilind­ermotor met 150 pk en een 120 pk sterke dieselmoto­r. Daarnaast levert Ford de Active-modellen met een 150 pk sterke dieselkrac­htbron.

De Ford Focus Active wordt in het Duitse Saarlouis gebouwd en is per direct te bestellen. Eerder presenteer­de het merk al een Active-uitvoering van de Fiesta. Opgehoogde vijfdeursa­uto’s en stationwag­ens zijn relatief zeldzaam. Alleen Infiniti, MercedesBe­nz, Volvo en Subaru leveren vergelijkb­are modellen. Elders in Europa hebben Skoda en Volkswagen opgehoogde versies van respectiev­elijk de Octavia Combi en Golf Variant in hun aanbod.

(NU/Foto: Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname