Times of Suriname

Genesis G90 onder het mes

-

Genesis, de luxedivisi­e van Hyundai, heeft in het thuisland al het doek getrokken van de vernieuwde G90. Het vlaggensch­ip wordt grondig onder handen genomen. De G90 is het absolute topmodel van Genesis, het luxemerk van Hyundai, waarvan de naam voorheen werd gebruikt voor de auto die nu als G80 door het leven gaat. De G90 is de opvolger van de Koreaanse topsedan waarvan de vorige generatie Hyundai Equus heette. In 2016 schoof Genesis de huidige G90 naar voren, een 5,2 meter lange sedan waarvan in het thuisland nu een gefacelift­e versie is gepresente­erd.

Bij het zien van deze foto’s zou je zomaar kunnen denken dat het hier om een volledig nieuwe G90 gaat, maar niets is minder waar. Hoewel praktisch de complete koets vernieuwd lijkt, gaat onderhuids dezelfde G90 schuil en spreekt ook Genesis zelf over een facelift. Het lijkt erop dat Genesis bij het tekenen van de vernieuwde G90 met een schuin oog heeft gekeken naar Amerikaans­e ontwerpen. Het nieuwe ontwerp doet namelijk iets denken aan de manier waarop Lincoln zijn modellen vormgeeft. De G90 krijgt een volledig nieuwe neus, waar een opnieuw getekende grille en karakteris­tieke koplampen het beeld bepalen. Ook de motorkap is nieuw en de richtingaa­nwijzers verhuizen van de zijspiegel­s naar de voorscherm­en. Meer aanpassing­en vinden we aan de achterkant. Hier plaatst Genesis uit twee lagen bestaande verlichtin­g waarvan de onderste laag over de gehele breedte van de bilpartij loopt. Het interieur is overigens minder ingrijpend vernieuwd. Hier blijven de aanpassing­en beperkt tot de toepassing van nieuwe materialen en nieuw ontworpen ventilatie­roosters.

Bovenaan de motorenlij­st zet Genesis opnieuw een 5,0 liter V8 die 425 pk sterk is. Daarnaast is de auto leverbaar met een atmosferis­che 3.8 GDI en de 3,3 liter twinturbo-V6 die we kennen van de Stinger. In de basis is de auto achterwiel­aangedreve­n, al zijn vierwielaa­ngedreven versies leverbaar. Later deze week schittert de auto ook op de beursvloer van de Los Angeles Auto Show.

(Autoweek/Foto: Edmunds)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname