Times of Suriname

Man verliest portemonne­e en krijgt het met extra cash terug

-

Een Amerikaans­e jongeman die tijdens een vliegtuigr­eis zijn portemonne­e verloor, heeft die korte tijd later gewoon thuisgestu­urd gekregen. Alles zat er nog in toen Hunter Shamatt (20) erin keek. Meer nog, er stak zelfs extra cash in.

Hunter uit Brandon in de Amerikaans­e staat South Dakota was eerder deze maand op weg naar Las Vegas om het huwelijk van zijn zus bij te wonen, toen hij zijn portefeuil­le verloor. Er zat onder meer een identiteit­skaart in, een bankkaart, een afgetekend­e looncheque en 60 dollar in cash. Zijn moeder Jeannie, die het verhaal deelde op Facebook, vreesde het ergste en ging ervan uit dat haar zoon alles kwijt was. Maar dat bleek een verkeerde veronderst­elling.

Korte tijd later arriveerde een pakketje met de post. En daarin bleek de verloren portefeuil­le te zitten, samen met een briefje. “Ik vond deze op een vlucht van Frontier, van Omaha naar Denver. Rij 12, stoel F. Ze zat vast tussen de stoel en de wand van het vliegtuig. Ik dacht dat je ze misschien wel terug zou willen. Het beste. PS: ik heb je cash aangevuld tot 100 dollar zodat je kan vieren dat je je portemonne­e terug hebt. Veel plezier!!!”, stond er te lezen. Wie de afzender was, bleef een mysterie. Want de persoon in kwestie had het briefje alleen onderteken­d met de initialen TB. Door het verhaal op Facebook te posten, hoopte Jeannie de barmhartig­e Samaritaan te vinden, zodat ze deze geweldige man konden bedanken. En het lukte. De man bleek Todd Brown te zijn, een vader van vijf kinderen die de portefeuil­le had zien steken toen hij zijn gordel omdeed in het vliegtuig. “Ik zag dat de eigenaar nog jong was, 20 jaar”, doet hij zijn verhaal. “Er zat ook een looncheque in en daaruit leidde ik af dat hij zijn best deed om iets van zijn leven te maken. Ik was ook ooit 20 en dan is dat veel geld.”

Het idee om er nog geld bij te stoppen, kreeg hij toen hij op het punt stond om de portefeuil­le op te sturen. “Ik wilde gewoon een beetje plezier maken. Ik wilde dat hij ook wat plezier zou kunnen maken. Ik stelde me voor hoe leuk het moest zijn om je verloren portefeuil­le terug te krijgen en daarom stak ik er een beetje extra cash in zodat hij het kon vieren.”

Het gezin Shamatt nam intussen contact op met de man. “Ze waren erg dankbaar”, aldus Todd. “Hunter was erg dankbaar. Hij vertelde me dat hij een studieleni­ng had en een lening voor zijn wagen en dat mijn timing perfect was. Ze gingen ervan uit dat ze de portefeuil­le nooit meer terug zouden zien. Toen ze de doos openden, konden ze alleen maar roepen: ‘Dat kan niet! Dat kan niet!’”

Jeannie postte vorige week nog een update van het verhaal op Facebook. “Ik probeer mijn kinderen te leren om het juiste te doen in het leven en mensen te helpen als ze kunnen, los van hoe het afloopt. Dit verhaal gaat in de eerste plaats over het terugkrijg­en van geloof in mensen. Ik wil Todd Brown en zijn vrouw bedanken om ons te doen geloven dat er nog geweldige mensen bestaan. De wereld is niet zo somber als sommigen ons willen doen denken.” Brown zelf zegt nog dat hij geschrokke­n is door de aandacht die hij krijgt. “Ik wilde gewoon het juiste doen. Dat voelt altijd goed. Het is niet zo moeilijk om een goed mens te zijn.” (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname