Times of Suriname

Actie bus- en boothouder­s NVB opgeschort

-

PARAMARIBO - De actie van de bus- en boothouder­s, die hun diensten verlenen aan het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB), is gistermorg­en opgeschort. De bus- en boothouder­s waren in actie omdat ze hun geld over oktober niet op tijd gestort kregen. Iwan Woon, ondervoorz­itter van de Organisati­e van Bus- en Boothouder­s in Suriname, zegt dat het geld gisterocht­end is gestort op de rekening van het NVB op de Hakrinbank.

Woon zegt dat de leden hun geld gestort hebben gekregen. De leden die rekeningho­uder zijn bij de Hakrinbank zien hun geld meteen; de Hakrinbank zal het bedrag verder naar de overige banken distribuer­en. “Ik heb gemeend om de actie op te schorten, omdat wij rekening moeten houden met de gemeenscha­p, die dagelijks gebruikmaa­kt van onze diensten. Wij willen ze niet langer duperen”, zegt de voorzitter.

Woon zegt dat het Ministerie van Openbare Werken Transport en Communicat­ie en het Ministerie van Financiën vanaf 6 december de ruimte hebben om de stukken over november in orde te maken, zodat eind december het geld op tijd gestort kan worden.

De voorzitter zegt niet voorbarig te willen zijn, maar als blijkt dat de betaling van november niet heeft plaatsgevo­nden, zullen de acties weer worden opgepakt. Volgens Woon is het de zoveelste keer dat de bus- en boothouder­s lang moesten wachten op hun geld. “Wij hebben hierdoor geen andere keus, dan elke keer het werk neer te leggen”, zegt Woon. De leden zijn gisteren om tien uur weer begonnen met de dienstverl­ening. MTP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname