Times of Suriname

Politieman smeekt om invrijheid­stelling

-

PARAMARIBO - “Ik smeek u om mij naar huis te sturen”, zei politieman Kenneth R die drie jaar gevangenis­straf riskeert voor flessentre­kkerij, verduister­ing, het gebruikmak­en van vals of vervalst geschrift, oplichting en poging tot oplichting.

Hij zei dat hetgeen hem overkomen is een levensles voor hem is. De politieman is er 10 miljoen procent zeker van dat hij nooit meer in de fout zal gaan. Hij voerde aan dat zijn zoontje in januari een jaar wordt en wil graag bij hem zijn.

Het is veel te zwaar voor hem dat hij opgesloten is. Volgens hem staat zijn vrouw alleen in voor de verzorging van de kinderen. Het is zwaar voor de alleenstaa­nde moeder om ook nog op te draaien voor alle kosten. Hij zei nooit meer in aanraking te zullen komen met de politie. Volgens rechter Siegline Wijnhard staan de ernstige bezwaren nog overeind.

Zij nam mee dat door de handelinge­n van de verdachte schade is veroorzaak­t. Ook haalde zij zijn proceshoud­ing tijdens de zitting aan. Advocaat Arjan Ramlakhan voerde aan dat het in deze zaak gaat om wanprestat­ie in civielrech­telijke zin. De verdachte gaf steeds een voorschot bij de aankoop van auto’s. De raadsman zei dat het wanprestat­ie betreft wanneer niet op tijd of niet gepresteer­d wordt.

Verder vond hij dat niet omschreven is wat de poginghand­elingen waren bij de poging tot oplichting. De officier van justitie zei eerder dat de verdachte wagens kocht bij verschille­nde autohandel­szaken, maar niet de volledige koopsom betaalde. In sommige gevallen verkocht hij de auto’s door en in andere gevallen gaf hij die in onderpand.

Ook huurde hij wagens bij diverse autoverhuu­rbedrijven, maar hij leverde die nooit in. Hij verkocht de wagens door waarbij gebruik zou zijn gemaakt van valse of vervalste nummerbewi­jzen. Op 21 februari doet de rechter uitspraak.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname